Drukwerk met plezier

Sociaal ondernemen samen met Impreso

Maatschappelijk ondernemen ligt ten grondslag aan onze organisatie, maar we gaan nog een stap verder. Ook onze partners en relaties hebben aandacht voor mens en omgeving. Samenwerken met Impreso betekent dat iedereen een bijdrage levert aan de maatschappij door mensen een kans te geven.
95% van ons personeelsbestand bestaat uit werknemers met een afstand tot de arbeidsmarkt. Zij dragen elke dag met plezier bij.

“Bij alles wat we doen, hebben we aandacht voor mens en omgeving“

Uiteraard zijn onze machines, productiemethoden en papier bijzonder milieuvriendelijk en zijn we in het bezit van het FSC-certificaat. Met ons als partner in drukwerk geeft u kleur aan uw maatschappelijke verantwoordelijkheid omdat u daarmee werkgelegenheid creëert voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. We zijn tenslotte allemaal verantwoordelijk voor de participatie en het bieden van werk aan mensen die extra kansen nodig hebben.

Impreso
drukwerk

Maatschappelijke verantwoordelijkheid

Inclusiviteit
Impreso heeft maatschappelijk verantwoord ondernemen (MVO) hoog in het vaandel staan. Bij alles wat we doen, hebben we aandacht en waardering voor mens en omgeving. Voor ons is dat eigenlijk heel logisch. Gelukkig vinden veel van onze opdrachtgevers dat net zo vanzelfsprekend.

Ook verantwoord produceren?

Certificaten en partners

PSO 30+ gecertificeerd

Impreso beschikt als drukkerij over het PSO 30+ certificaat, PSO-trede 3. Dit certificaat toont aan dat minimaal 30% van het personeelsbestand bestaat uit werknemers met een afstand tot de arbeidsmarkt. En dat is belangrijk voor opdrachtgevers die waarde hechten aan sociaal ondernemerschap en daar ook duidelijke richtlijnen voor hanteren. De certificering onderstreept onze missie en ambitie: Wij creëren werk voor iedereen ongeacht achtergrond, afkomst en opleidingsniveau. Niet alleen op papier, maar met papier. We zijn dan ook bijzonder trots op dit PSO 30+ certificaat!

Samen naar een inclusievere samenleving

Een opdracht gunnen aan een organisatie met een PSO 30+ certificaat draagt bij aan het ontstaan van nieuwe banen en kansen voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Je helpt hiermee meer mensen met een kwetsbare arbeidspositie op een duurzame en kwalitatief goede wijze aan werk. Dit doen we binnen onze eigen organisatie, maar ook door onze leveranciers en opdrachtnemers te stimuleren om sociaal te ondernemen. Door meer organisaties aan te sluiten als partner en relatie, groeien we naar een inclusievere samenleving.

Partner van Immens

Uiteraard zijn wij lid van Stichting IMMENS. Stichting IMMENS is hét MVO-platform in Zuid-Limburg voor werkgevers en ondernemers die ervan overtuigd zijn dat werk de basis vormt van onze economie en welvaart. Samen met alle partners van IMMENS werken wij de komende jaren aan een betere inclusieve arbeidsmarkt. We bieden kansen aan mensen met talent én een minder sterke arbeidsmarktpositie.

Partner van Sprinc

Sprinc Parkstad is hét MVO-platform voor werkgevers en ondernemers die ervan overtuigd zijn dat werk de basis vormt van onze economie en welvaart. Partners van Sprinc zijn gemotiveerd om samen de uitdagingen te lijf te gaan die nu en in de komende jaren op het pad van de arbeidsmarkt liggen.